Onderzoek naar doodsoorzaak Astori: doodslag mogelijk

5 maart 2018, 13:33   Bijgewerkt: 5 maart 2018, 14:07

De dood van Davide Astori is mogelijk geen een met een natuurlijke oorzaak. De Italiaanse politie heeft een onderzoek geopend naar de doodsoorzaak van de speler van Fiorentina, rekeninghoudend met de mogelijkheid van doodslag. Dat laat de officier van justitie weten in de Italiaanse media, al is een dergelijk onderzoek vaker onderdeel van de procedure. 

Het Italiaanse voetbal werd zondag opgeschrikt door vreselijk nieuws. Fiorentina-aanvoerder Davide Astori werd dood in zijn hotelkamer gevonden nadat hij niet kwam opdagen voor het ontbijt. De 31-jarige verdediger, die alleen op zijn hotelkamer lag, blijkt mogelijk dus niet aan een natuurlijke oorzaak te zijn overleden.

"We hebben een strafrechterlijke procedure gestart tegen nog onbekende personen, met de hypothese van doodslag", aldus Antonio de Nicolo tegenover Radio Rai. De autopsy is overigens nog niet helemaal voltooid. Eerder kwam naar buiten dat Astori aan een natuurlijke dood was overleden. "We hebben de verantwoordelijkheid om de dood van Davide volledig te onderzoeken en rekening te houden met alle mogelijkheden."

"We zouden om 09.30 uur ontbijten en normaliter was hij altijd de eerste speler die bij het ontbijt verscheen", liet woordvoerder Arturo Mastronardi eerder al namens de club weten. "Dit keer arriveerde hij echter niet. We besloten vervolgens naar zijn kamer te gaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen