Leeuwinnen schrijven historie met finaleplaats in Algarve

5 maart 2018, 18:38   Bijgewerkt: 5 maart 2018, 22:10

De Oranje Leeuwinnen hebben maandag geschiedenis geschreven. Het Nederlandse vrouwenteam speelde vandaag met 0-0 gelijk tegen IJsland, wat voldoende was om een ticket voor de finale van de Algarve Cup te grijpen. Het is voor het eerst dat Nederland zich voor de eindstrijd van dat toernooi heeft geplaatst.

De Oranje Leeuwinnen begonnen het toernooi in Portugal al goed met een klinkende 2-6 overwinning op Japan en wonnen vervolgens knap met 2-3 van Denemarken. Daardoor was de 0-0 remise van maandag voldoende voor plaatsing voor de finale. De Algarve Cup telt drie groepen en de twee beste nummers één gaan naar de finale. Daar hoort Nederland dus bij.

Ondanks dat Oranje aan een gelijkspel voldoende het, ging het voortvarend van start tegen IJsland. Het team van Sarina Wiegman, die een elftal met onder meer Lieke Martens, Jackie Groenen en Sherida Spitse had geformeerd, trok het initiatief meteen naar zich toe. Dat leidde ook tot kansen, maar onder meer Groenen had het vizier niet op scherp staan. Hoewel Nederland de betere ploeg was, kreeg IJsland mogelijkheden in de omschakeling. Keeper Sari van Veenendaal moest daardoor enkele keren optreden.

De grootste kans kreeg Oranje in de 67ste minuut, maar Lineth Beerensteyn schoot van dichtbij tegen de paal. Ook Martens, die met drie treffers gedeeld topscorer is op de Algarve Cup, wist het net niet te vinden.

Woensdag treden de Oranje-vrouwen aan voor de eindstrijd. Zweden, Australië of Portugal is daarin de tegenstander. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen