Fortuna wint derby van MVV, FC Emmen geeft zege uit handen

5 maart 2018, 22:02   Bijgewerkt: 5 maart 2018, 22:08

Na een reeks van zes wedstrijden zonder overwinning heeft Fortuna Sittard de winnende draad weer opgepakt. Maandagavond werd provinciegenoot MVV Maastricht met een 3-0 nederlaag van het veld gestuurd. Fortuna klimt door die driepunter naar de derde plaats in de Jupiler League. Ondertussen heeft FC Emmen de zege tegen Jong PSV uit handen gegeven: 1-1.

Fortuna Sittard - MVV 3-0

Fortuna won zes wedstrijden op rij niet, maar heeft maandag weer eens een overwinning kunnen vieren en daar viel niets op af te dingen. MVV had weinig te vertellen en werd bij vlagen overklast door de thuisploeg. Fortuna wachtte lang met scoren, maar deed dat in de 45ste minuut wel op prachtige wijze. Djibril Dianessy kwam vanaf links naar buiten en schoot schitterend raak in de verre kruising. Een rake strafschop van Lisandro Semedo na een overtreding van Todd Cantrell betekende in de 64ste minuut de nekslag voor MVV. Toch kreeg de ploeg de kans om de 2-1 te maken, maar Shermar Martina faalde vijf minuten voor tijd vanaf de penaltystip. Hij schoot hoog over. Martina maakte het vervolgens nog erger door een directe rode kaart te krijgen. Stefan Askovski profiteerde van de overtalsituatie en bepaalde de eindstand op 3-0.

Jong PSV - FC Emmen 1-1

FC Emmen is in topvorm en won voor vandaag vijf van de laatste zes duels. Alleen op bezoek bij SC Cambuur (1-1) werd er niet gewonnen door de koploper van de periode. De ploeg van Dick Lukkien, die onlangs zijn contract verlengde, liet maandag echter na om middenmoter Jong PSV te vloeren. Een rake knal van Anco Jansen hielp Emmen na een uur spelen nog wel in het zadel, maar Sam Lammers tekende in de blessuretijd voor de gelijkmaker. Ondanks dat blijft Emmen de koploper van de derde periode en staat het keurig vijfde in de Jupiler League.

Jong FC Utrecht - FC Den Bosch 1-1

Hekkensluiter Jong FC Urecht heeft de knappe overwinning op Jong Ajax van vorige week geen vervolg kunnen geven tegen FC Den Bosch. Tien minuten na rust bracht Patrick Joosten thuisploeg Jong Utrecht van dichtbij nog wel aan de leiding, maar Muhammed Mert trok de stand snel weer gelijk: 1-1.