Sneijder: "Tijd met Van Marwijk was fantastische periode"

6 maart 2018, 08:07

Wesley Sneijder bewaart uitstekende herinneringen aan zijn Oranje-periode in de tijd van bondscoach Bert van Marwijk en zijn assistent Frank de Boer. Onder leiding van bondscoach Van Marwijk speelde het Nederlands elftal in 2010 de WK-finale. Sneijder zette zaterdag een punt achter zijn interlandcarrière.

"De tijd met Bert van Marwijk en Frank de Boer was een fantastische periode. Voetbal is nu eenmaal leuker als je succes hebt", zegt Sneijder in De Telegraaf. "Maar eigenlijk wil ik geen keuze maken. Ik heb met iedereen goed kunnen werken, van Dick Advocaat, Marco van Basten en Louis van Gaal tot Guus Hiddink en Danny Blind."

Anderzijds zorgt de verloren finale voor een groot litteken in de Oranje-carrière van de recordinternational. "Ik kan de finale nog steeds niet terugkijken. Die doet vreselijk veel pijn. We waren zó dichtbij, maar ook weer zo ver weg." Ondanks de pijnlijke nederlaag tegen Spanje, werd het Nederland elftal groots gehuldigd in Amsterdam. "We hadden eigenlijk helemaal geen zin in een huldiging, omdat we stuk zaten van de verloren finale. Maar achteraf had ik het voor geen goud willen missen."

Lees ook: Alle statistieken van de interlandloopbaan van Sneijder

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen