Kreek leidt Nederlands vrouwenteam onder 20 op WK

6 maart 2018, 11:34

Michel Kreek leidt het Nederlands vrouwenteam onder 20 jaar tijdens het WK in Frankrijk. De 47-jarige Amsterdammer combineert zijn nieuwe functie met die van assistent-coach bij de Oranje-vrouwen van Sarina Wiegman. Het jeugdelftal debuteert op het WK, dat van 5 tot en met 24 augustus wordt gespeeld. Deze donderdag is de loting voor de poulefase.

"Het is prachtig dat ik de kans krijg om dit team komende zomer te coachen op een WK'', aldus Kreek in het persbericht van de KNVB. "Voor mij, de staf en de speelsters wordt dit een geweldige uitdaging, waarbij we alles op alles gaan zetten om het maximale uit onszelf te halen."

De nieuwe KNVB-coach vervolgt: "Het is voor het eerst dat wij met deze leeftijdscategorie naar een WK mogen, geschiedenis schrijven we dus sowieso. Afgelopen zomer hebben we bij het A-team kunnen zien wat je als hecht team kan bereiken als je samen voor één doel gaat. Met vrouwen onder 20 gaan we ons best doen om in de buurt te komen van deze prestatie."

Kreek was na zijn actieve loopbaan werkzaam in verschillende functies. Bij Ajax was de eenvoudig international trainer bij de jeugd, hij assisteerde Frank de Boer bij Internazionale en bij Almere City FC was Kreek hoofd opleiding.

Na het succesvolle EK van de Oranje-vrouwen volgde Kreek Foppe de Haan op als assistent-trainer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen