NAC-coach Vreven speelt geen rol langs de zijlijn: "Ik ben echt zo"

6 maart 2018, 17:10

Stijn Vreven is het nog altijd niet eens met de schorsing die hij heeft opgelegd gekregen van de KNVB. Toch heeft het voorstel wel geaccepteerd. "Ten eerste omdat ik schuldig ben en ten tweede omdat het zinloos is om in beroep te gaan", vertelt hij. Ook geeft hij aan dat hij absoluut geen rol speelt in de dug-out of daarbuiten. 

Tegenover Omroep Brabant kijkt hij terug op het incident met Bas Nijhuis. Volgens de Belg is zijn betrokkenheid zeker geen toneelspel. "Ik denk dat niemand begrijpt, en dat is geen verwijt, hoe betrokken ik bij de club ben", vertelt Vreven. "Ik ben hier met een missie gekomen en alle onrechtvaardigheid die mijn club wordt aangedaan, neem ik meer dan persoonlijk op. Ik overdrijf daar waarschijnlijk in, omdat die onrechtvaardigheid mij echt pijn doet. Ik voel letterlijk die pijn. Ik moet daar in de toekomst beter mee omgaan, anders word ik vaker geschorst. De passie mag soms net iets minder."

Toch hoort het gedrag blijkbaar ook bij de trainer Stijn Vreven. "Ik wil geen politiek correcte trainer zijn. Ik schaam mij absoluut niet voor mijn gedrag. Ik speel geen rol, ik ben echt zo. Ik doe alles om NAC in de Eredvisie te houden. En soms gaat dat met een foutje en moet je boeten."

Hoewel hij het niet met de beslissing van Nijhuis eens is, accepteert hij wel de opgelegde straf vanuit de KNVB. Vreven erkent zijn misstap ('in theorie ben ik in de fout gegaan') en wil de gevolgen daarvan aanvaarden. "Maar ik ben het er niet mee eens, wat dat betreft ben ik ontgoocheld."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen