Guardiola weigert Manchester City-vergelijking met FC Barcelona

6 maart 2018, 18:27

Pep Guardiola vindt niet dat Manchester City al vergeleken mag worden met FC Barcelona. Volgens de coach is het niveauverschil van de laatste jaren simpelweg te groot om dat al te doen. "Het is wel een hele eer dat mensen dat zeggen", aldus de trainer.

De vergelijkingen gaan op vanwege het veldspel dat City etaleert de afgelopen seizoenen onder Guardiola. Toch is er nog een groot verschil tussen beide clubs, vond de oefenmeester tijdens de persconferentie. "Manchester City is nog nieuw op dit niveau. We hebben nu één titel (League Cup, red.) gewonnen. FC Barcelona heeft de prijzen gedomineerd, de laatste tien, vijftien of misschien wel twintig jaar. Ze hebben met meerdere trainers en verschillende spelers titels gewonnen."

Mogelijk treft City de Catalanen, mits zij afrekenen met Chelsea, wel in de volgende ronde van de Champions League. Aan een weerzien met zijn oude werkgever wil Guardiola echter nog niet denken. "We staan nog niet in de kwartfinales. We zijn er wel bijna, maar we moeten toch nog opletten", waarschuwde hij voorafgaand aan het duel tegen FC Basel, dat in de eerste wedstrijd met 0-4 werd verslagen, van woensdagavond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen