Feyenoord haalt Lucius definitief binnen

Ger
8 juni 2006, 13:38

De overgang van Theo Lucius naar Feyenoord is rond. De Brabander tekende donderdag een driejarig contract met een optie voor nog een seizoen bij de Rotterdamse club. Lucius komt over van PSV, waar hij nog een verbintenis had tot medio 2007.

De 29-jarige Lucius begon zijn profloopbaan in 1996 bij FC Den Bosch. Na twee seizoenen maakte hij de overstap naar PSV. Bij de Eindhovenaren slaagde hij er niet in zich te ontwikkelen tot basisspeler. Door zijn inzetbaarheid op meerdere posities werd Lucius vooral gezien als ideale twaalfde man. 

Afgelopen seizoen speelde Lucius 21 wedstrijden voor PSV, waarvan drie als invaller. In de slotfase van het seizoen belandde hij op de bank en gaf hij aan te willen vertrekken. In 1999 werd Lucius door PSV al eens een seizoen uitgeleend aan FC Utrecht.

"Dit was de enige club in Nederland waar ik na mijn tijd bij PSV voor wilde spelen", zegt de drievoudig international op de website van zijn nieuwe club. "Feyenoord wilde me echt heel graag hebben en dat deed me goed. Dat Erwin Koeman hier trainer is, gaf voor mij de doorslag. Ik heb in het verleden natuurlijk al een paar jaar met hem gewerkt en dat is me goed bevallen."

Lucius ziet het na de succesvolle jaren bij PSV vooral als een uitdaging prijzen met Feyenoord te gaan winnen. "Het lijkt me duidelijk dat deze club de laatste jaren te weinig gewonnen heeft als je naar de enorme achterban kijkt. Ik wil hier prijzen pakken. Komend seizoen zijn we op drie fronten actief, dus we hebben kansen genoeg."

Feyenoord-trainer Koeman is blij met de nieuwe aanwinst. "Ik ken Theo goed en ik denk dat hij een echte Feyenoord-speler is. Gezien zijn spel en zijn karakter past hij echt bij deze club. Theo is op meerdere plaatsen inzetbaar en een jongen die het elftal nooit in de steek laat. Ik wist dat hij bij PSV een beetje op de wip zat, geen vaste plek meer had en eigenlijk op zoek was naar iets nieuws. Voor ons betekent hij een versterking, voor de basis maar sowieso ook om de concurrentie te verhogen op het middenveld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen