Oranje Leeuwinnen willen Algarve Cup-finale van Zweden winnen

7 maart 2018, 11:32

Voor de Oranje Leeuwinnen is de Algarve Cup weliswaar een oefentoernooi, toch willen ze maar al te graag winnen. Zowel coach Sarina Wiegman, als ook speelster Lieke Martens zijn bijzonder competitief in Portugal, zeker nu de finale tegen Zweden wacht woensdag. "Natuurlijk willen we die winnen", aldus Wiegman.

De coach van de dames is tevreden met de resultaten (twee zeges en een remise) tot dusver. "Alle spelers hebben we bovendien aan het werk gezien", vertelt ze tegenover FOX Sports. Dat was anders op het EK van afgelopen zomer. Een verschil qua belang in toernooi, logisch: "Hier is onze voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijden het belangrijkste. We willen onze speelwijze verder ontwikkelen. Ik zie veel spelers en samenstellingen voorbij komen."

Tussen de toernooiwedstrijden zit maar ongeveer 48 uur en dus is de kans groot dat Wiegman - net als in de voorgaande duels - gaat rouleren in de finale. "We gaan geen risico nemen met de fitheid van onze spelers. We gaan kijken hoe ze ervoor staan, maar natuurlijk willen we de Algarve Cup graag winnen."

Dat is voor speelster Lieke Martens, zij startte in de eerste en derde groepswedstrijd en viel in de tweede in, niet anders. Ondanks het zware programma, wil ze het liefste de finale tegen Zwede ook spelen. "Tot nu toe gaat het goed, zoveel wedstrijden in korte tijd is normaliter niet ideaal. Maar ik wil altijd wedstrijden spelen", aldus de speelster van FC Barcelona.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen