Rutjes baalt ook weleens: "Op de bank zitten went niet"

6 maart 2018, 20:31   Bijgewerkt: 7 maart 2018, 13:35

Nathan Rutjes kijkt reikhalzend uit naar de degradatiekraker tussen Sparta Rotterdam en zijn huidige werkgever Roda JC. De middenvelder werd groot bij die eerste club, maar verdedigt de kleuren van die laatste momenteel. Hoewel: hij zit al maanden op de bank en is daar - ondanks al zijn vrolijkheid - logischerwijs niet blij mee.

"Ik ben super fit. Het hekelt me enorm dat ik op de bank plaats moet nemen. Dat went niet", baalt Rutjes tegenover RTV Rijnmond. "Ik denk nog aan het teamproces. Ik heb tot vorige week, vanwege griep, geen wedstrijd of training gemist dit jaar. Maar ik had er meer van verwacht."

Bovendien moet hij ook nog toezien hoe Roda JC het bijzonder moeilijk heeft en laatste staat in de Eredivisie. Voor Sparta Rotterdam is dat overigens niet veel anders met de zeventiende plek. Rutjes: "Ik ga geen mooi weer spelen, maar het wordt voor beide ploegen heel moeilijk." In het heenduel (1-2 voor Roda JC) maakte de routinier overigens een van zijn drie Eredivisieoptredens dit seizoen. 

Ondanks dat hij vermoedelijk in elk geval niet in de basis begint, kijkt Rutjes wel uit naar het treffen van komende zaterdagavond. "Deze wedstrijd staat bij mij met rood-wit in de agenda omcirkeld. Bij Sparta liggen mijn roots. Ik heb daar dag in dag uit rondgelopen. Dat gaat nooit meer uit je bloed."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen