Heynckes: "Tuchel heeft kwaliteit om Bayern te trainen"

7 maart 2018, 10:35

Bayern München zoekt voor het nieuwe seizoen een opvolger voor Jupp Heynckes. De huidige trainer vindt dat Thomas Tuchel, wiens naam veelvuldig valt in de Duitse media, de klus aankan. "Ik denk dat Tuchel de kwaliteit heeft om Bayern te trainen", aldus Heynckes.

Na het ontslag van Carlo Ancelotti nam Heynckes het roer over, maar de 72-jarige coach blijft alleen tot het einde van dit seizoen. De clubloze Tuchel is naar verluidt favoriet bij de leiding van Bayern. Zij kunnen rekenen op de steun van Heynckes.

Tuchel werkte zich via de jeugdopleiding van Mainz omhoog. De 44-jarige trainer was vier jaar lang eindverantwoordelijke bij Mainz, waarna Borussia Dortmund hem oppikte. Tuchel werkte twee seizoenen in het Signal Iduna Park. "Borussia Dortmund speelde onder Tuchel geweldig voetbal", zegt Heynckes tegen BILD. "Tuchel speelde met alle moderne elementen. Ik genoot van Dortmund. Daarom beschouw ik hem als een zeer goede coach."

Onder Tuchel won Borussia vorig seizoen ook de beker, maar brak de club toch met de succestrainer. Volgens de media in Duitsland kon hij niet door één deur met algemeen directeur Hans-Joachim Watzke en waren er ook problemen met spelers. Het karakter van Tuchel wordt als moeilijk beschouwd, als leider zou hij niet de makkelijkste zijn.

Heynckes: "Oh, dat is ook allemaal over mij geschreven. Als jonge trainer maak je fouten, dat gebeurt. Natuurlijk ziet Thomas dingen anders, maar dat zijn kleine zaken. Het enige wat telt, is dat Borussia sinds Tuchel weg is, niet meer zulk goed voetbal speelt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen