Spoorboekje: Europa League gaat verder, blik op Milan-revival

8 maart 2018, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 8 maart. 

Specials 

{image[322962][right-half][]}De fraaie rehabilitatie van AC Milan 

AC Milan en Arsenal troffen elkaar in het Champions League-seizoen 2011/2012 voor het laatst en gleden daarna allebei af in het internationale topvoetbal. Bij Arsenal is het momenteel crisis met een hoofdletter C, terwijl Milan aan de hand van cultheld Gennaro Gattuso (40) weer aan het terugkeren is. Vanavond treffen de teams elkaar in de Europa League. FCUpdate.nl kijkt naar de opmerkelijke Milan-revival onder de oud-middenvelder. 

Wedstrijden

AC Milan - Arsenal (19.00 uur) 

Twee in verval geraakte topclubs werden bij de Europa League-loting aan elkaar gekoppeld: AC Milan en Arsenal. Omdat voor beide teams de top vier in respectievelijk de Serie A en de Premier League ver weg is, kan de Europa League hulp bieden in de jacht op een Champions League-ticket. Om dat te bewerkstelligen, moet de Europa League-bokaal worden gewonnen. Het maakt het tweeluik tussen de twee grote namen op voorhand al zeer interessant. 

Sporting Portugal – Viktoria Plzen (21.05 uur)

Sporting Portugal wil via Viktoria Plzen een voorschot nemen op de kwartfinale van de Europa League. Op papier zijn de Portugezen favoriet tegen de Tsjechen. Jorge Jesus hoopt weer een beroep te kunnen doen op zijn doelpuntenmachine Bas Dost. De spits moest door een blessure de laatste wedstrijden laten schieten, maar trainde hij woensdag apart van de groep. Afwachten dus.

Bekijk hier het volledige Europa League-programma

Voetbal op tv

18.00 uur: Studio Europa League, FOX Sports 1, beelden van de Europa League-duels

19.00 uur: Borussia Dortmund - Red Bull Salzburg, FOX Sports 2

19.00 uur: AC Milan - Arsenal, RTL 7 

21.05 uur: Olympique Marseille - Athletic de Bilbao, FOX Sports 2

21.05 uur: Sporting Portugal - Viktoria Plzen, RTL 7 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen