Willem II reageert: "Dit is onmenselijk en ongepast"

7 maart 2018, 14:39

Verschillende supportersgroepen van Willem II lieten dinsdag weten dat ze per direct het vertrek van Erwin van de Looi en dienst assistenten eisen. De fans vinden dat de maat vol is en dat ze Willem II meer herkennen. De directie van de Tilburgers is woensdag met een reactie op de proppen gekomen en baalt van de acties.

Al langere tijd heerst er ontevredenheid over Van de Looi. Na de nederlaag tegen sc Heerenveen (2-0) is de maat vol. De supportersgroepen van de huidige nummer vijftien van de Eredivisie hebben maandag met elkaar om tafel gezeten. 'We herkennen Willem II niet meer. Onze club, onze trots dreigt door passanten ter ziele te gaan. Dit laten we niet gebeuren. Gisteren hebben we met elkaar de handen ineen geslagen om tot actie te komen', schrijft de Kingside in een statement.

Willem II is niet blij met de acties van de supportersgroepen. 'Helaas is er niet gekozen voor overleg en is er eenzijdig en direct voor de genoemde acties en communicatie gekozen. Wij vinden het onmenselijk, ongepast en niet 'des Willem II' dat er zó op de man gespeeld wordt', reageert de club.

Namens de directie reageren Berry van Gool en Joris Mathijsen. "De huidige vijftiende positie is zorgelijk en gaat nog een aantal spannende weken opleveren. Ditzelfde geldt uiteraard ook voor onze concurrenten. We moeten echter niet vergeten dat we nog immer vijf/zes punten los staan van de drie teams onder de rode streep, een beter doelsaldo hebben en daarmee alles in eigen hand hebben", reageert de directie rustig.

Als protest tegen Van de Looi blijft de Kingside, waar de fanatieke aanhang staat, zaterdag tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV de eerste vijf minuten leeg.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen