Van de Looi verlaat Willem II vanwege boosheid bij fans

8 maart 2018, 08:59   Bijgewerkt: 8 maart 2018, 11:02

Willem II-trainer Erwin van de Looi (46) heeft besloten om per direct te stoppen als hoofdcoach in Tilburg. Dat heeft hij aan de clubleiding, die ondanks de kritiek graag met hem doorwilde, laten weten. De toenemende kritiek van de fans is een van de redenen geweest voor zijn voortijdige vertrek, hij wil dat de focus weer op de sportieve resultaten komt te liggen. Reinier Robbemond neemt voorlopig (tegen PSV) de honneurs waar.

Als belangrijkste reden voor zijn opstappen noemt hij het feit dat hij na dit seizoen vertrekt in Tilburg en de onrust die dat teweegbracht. "Hoewel we ons vorig seizoen al snel veilig speelden en we ook dit jaar handhaving weer volledig in eigen hand hebben en we de halve finale van het bekertoernooi bereikt hebben, moet ik helaas toch constateren dat het sentiment na mijn aangekondigde vertrek aan het einde van het seizoen volledig is omgekeerd. De supporters steken teveel energie in Erwin van de Looi in plaats van het steunen van de ploeg. Dit helpt het team zeker niet in de komende beslissende fase van het seizoen. Daarom heb ik deze moeilijke en voor mij zeer teleurstellende beslissing gemaakt."

Hoewel de supporters, die het vertrek van Van de Looi eisten, dus een hoofdrol spelen in deze zaak, respecteert technisch directeur Joris Mathijsen de keuze van de coach. "Wij betreuren de situatie die de afgelopen dagen is ontstaan, maar respecteren uiteraard de keuze van Erwin om nu te stoppen. Daarnaast willen we hem bedanken voor zijn betrokkenheid bij en inzet voor de club gedurende de afgelopen anderhalf jaar. We wensen Erwin uiteraard veel succes bij de zoektocht naar een nieuwe club."

{image[324494][right-half][]}Verleden

Van de Looi kwam in 2016 van FC Groningen naar Tilburg en deed het bij Willem II alleraardigst. Afgelopen seizoen eindigde zijn ploeg op de dertiende plaats, dit jaar werd de halve finale van de KNVB Beker gehaald. In de Eredivisie vallen de prestaties met de vijftiende plaats ietwat tegen. Hij staat wel vijf punten boven de streep, maar voor de fans in Tilburg was het in elk geval zeker niet genoeg.

Nadat Van de Looi aangaf dat hij vertrok bij Willem II na dit seizoen, nam de kritiek in grote vaart toe. Eerder overkwam de coach hetzelfde bij FC Groningen, waar de vervelende geluiden ook opkwamen nadat hij aangaf te vertrekken. De wedstrijd tegen sc Heerenveen (2-0 verlies) van afgelopen weekend bleek zodoende de laatste wedstrijd van Van de Looi als hoofdcoach van Willem II. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen