Lieke Martens gekozen in het vrouwenelftal van 2017

8 maart 2018, 12:08   Bijgewerkt: 8 maart 2018, 13:40

Lieke Martens is gekozen in het FIPro Women's World XI van 2017. Dat heeft de spelersvakbond op de Internationale Vrouwendag bekendgemaakt. Ze is de eerste Nederlandse speelster ooit die hierbij hoort in de derde editie van deze verkiezing. 

Anouk Dekker, Daniëlle van de Donk, Jackie Groenen, Vivianne Miedema en Shanice van de Sanden zaten ook bij de genomineerden, maar zij zijn in de poll van FIFPro niet in het elftal gekomen. Van de Sanden kwam één plekje tekort om ook in de aanval opgesteld te worden. In totaal kwamen op de poll meer dan 4100 stemmen uit 45 landen van over de hele wereld.

"Ik ben een klein beetje verbaasd dat ik de meeste stemmen heb gekregen. Ik vind het leuk, maar er zijn nog veel meer goede speelsters", aldus Martens over haar verkiezing. "Vorig jaar was heel bijzonder, we hebben iets moois bereikt met het Nederlands team. Het zegt veel dat zes Nederlandse spelers op de lijst stonden van de genomineerden."

Doel: Hedvig Lindahl (Zweden - Chelsea)

Verdediging: Lucy Bronze (Engeland - Olympique Lyon), Nilla Fischer (Zweden - VfL Wolfsburg), Wendie Renard (Frankrijk - Olympique Lyon), Irene Paredes (Spanje - Paris Saint-Germain)

Middenveld: Camille Abily (Frankrijk - Olympique Lyon), Dzsenifer Marozsán (Duitsland - Olympique Lyon), Marta Vieira da Silva (Brazilië - Orlando Pride)

Aanval: Pernille Harder (Denemarken - VfL Wolfsburg), Lieke Martens (Nederland - Barcelona), Alex Morgan (Verenigde Staten - Orlando Pride)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen