Raiola: "In ideale wereld Van der Sar geen directeur van Ajax"

8 maart 2018, 14:51   Bijgewerkt: 8 maart 2018, 14:58

Mino Raiola veegt de vloer aan met Ajax en Edwin van der Sar. De zaakwaarnemer vindt het onbegrijpelijk dat Edwin van de Sar algemeen directeur is bij de Amsterdamse club. Raiola zegt dat Ajax te veel geluisterd heeft naar Johan Cruijff.

Het verbaast Raiola dat Van der Sar, die intern bij Ajax ook onder vuur ligt, in de schaduw van Michael Kinsbergen werd opgeleid tot directeur. "Waar in de wereld kan de ceo van een onderneming zeggen: ik ben er nog niet klaar voor?", zegt Raiola tegen [a,http://www.quotenet.nl/Nieuws/Mino-Raiola-serveert-Edwin-van-der-Sar-af-In-ideale-wereld-had-Van-der-Sar-nooit-directeur-mogen-worden-212009,_blank,Quote]. "Ik kan me niet voorstellen dat ze bij Apple een ceo aanstellen die zegt: ik kan er niks van, maar ga het leren. In de ideale wereld had Edwin van der Sar geen directeur van Ajax kunnen worden."

Raiola kraakt het idee van Cruijff voor ex-spelers aan het roer bij Ajax. De invloedrijke belangenbehartiger vindt dat conservatief. "Iedereen kan de beste voetballer ter wereld worden, jij, ik, hij, maar Cruijff verkleint dat principe door dogmatisch op te leggen dat alleen ex-voetballers trainers moeten worden. Hij wilde concurrentie killen. Dan krijg je verzwakking van je soort, dan krijg je incest. Daar heeft Darwin al van gezegd: dan ga je dood."

Raiola zegt een voorspellende blik te hebben gehad. "Alles wat ik tien jaar geleden heb gezegd komt nu uit. In Duitsland hebben ze een open structuur. Julian Nagelsmann, dertig jaar, is trainer van Hoffenheim, Domenico Tedesco is 32 en zit bij Schalke: coaches die niet hoog hebben gevoetbald maar fantastisch kunnen trainen. De Duitse competitie is uitermate competitief en het nationale elftal floreert."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen