AZ klaar voor voorproefje bekerfinale: "Zitten in een flow"

9 maart 2018, 14:15

AZ is hard op weg om de derde plaats veilig te stellen in de Eredivisie, maar speelt zondag wel de lastige uitwedstrijd tegen concurrent Feyenoord. Dat is in april ook het affiche in de bekerfinale. John van den Brom weet echter dat beide wedstrijden niet te vergelijken zijn.

AZ werkt zondag dus alvast het voorgerecht af op de bekerfinale. "Maar het is niet reëel om deze wedstrijd daaraan te koppelen", zegt Van den Brom. "Het is in niets te vergelijken, dat wordt echt een ander duel. Tijdens de bekerfinale heb je bijvoorbeeld allebei evenveel fans bij je", zegt de coach, die met AZ eerder dit seizoen verloor van Feyenoord. "Een van de aspecten waarin we ons enorm verbeterd hebben, is het compact bij elkaar spelen. Als een hecht team. Er zit echt vastigheid in de ploeg. En dat hebben we ook nodig om de komende periode goed door te komen. We hebben lang lopen zaaien en in de laatste fase van het seizoen moeten we gaan oogsten. Want we hebben nu nog niets."

Desondanks weet de coach, die gewoon kan beschikken over Alireza Jahanbakhsh, dat AZ in vorm is. Niet één van de laatste twaalf duels werd verloren. "We zitten in een flow. Die lijn willen we doortrekken naar De Kuip. Ik wil de overtuiging van de afgelopen maanden zondag terugzien. We merken dat tegenstanders tegen ons extra gemotiveerd zijn. Dat is nu onze status. En dat is alleen maar positief."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen