Advocaat bedenkt recept: "Kracht is niet het opbouwen"

9 maart 2018, 15:04

Sparta won vorige week van ADO Den Haag en verliet daardoor de laatste plaats in de Eredivisie. Het verschil met hekkensluiter is echter nog altijd maar één punt. Het treffen met Roda JC van zaterdag is dan ook een onvervalste degradatiekraker, weet ook Dick Advocaat.

De coach verklapt alvast dat Sparta in Kerkrade een opportunistische speelwijze zal hanteren. "Onze kracht is niet het opbouwen. De bal moet zo snel mogelijk bij de spitsen komen. Michiel Kramer in het bijzonder", zegt hij tegen de NOS. Volgens Advocaat is het duel van zaterdag niet cruciaal. "Nee, want daarna zijn er nog zeven wedstrijden. De wedstrijd is belangrijk. Voor Roda net zo belangrijk als voor ons, maar niet cruciaal."

Advocaat doet er alles aan om Roda JC kopje onder te drukken. Degradeert de club uit Kerkrade, dan zou dat de coach echter ook pijn doen. In de jaren zeventig speelde hij drie jaar voor de Limburgers. "Ze hebben nu een prachtig stadion, het was armetierig toen ik er speelde. Het is zonde als dat soort clubs verdwijnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen