Italië, Portugal en Polen willen eerste Nations League organiseren

9 maart 2018, 18:41

Italië, Polen en Portugal zijn de eerste drie kanshebbers op de organisatie van het eindtoernooi van de Nations League in 2019. De UEFA heeft vrijdag bekend gemaakt dat zij zich kandidaat hebben gesteld om de finales af te werken. In december wordt de winnaar aangewezen.

Tot en met augustus kunnen de landen hun plannen bekendmaken bij de UEFA. Saillant detail is dat de drie teams met elkaar een poule vormen in Divisie A, waarin ook Nederland zit. De ploeg van Ronald Koeman zit bij Frankrijk en Duitsland. Mocht Nederland groepswinnaar worden, dan gaat het door naar de eindronde, die dus in één van die landen houden wordt.

Ook in de divisies B, C en D wordt er een dergelijke eindronde gespeeld in het organiserende land (Italië, Portugal of Polen), die bestaat uit twee halve finales, een grote finale en een trootstfinale om de nummers één tot en met vier te bepalen. In de eindstrijd staat, afhankelijk hoe de kwalificatiereeks is verlopen voor de (halve) finalisten, nog een rechtstreeks EK-ticket op het spel.

Lees ook: Nations League én kwalificaties: hoe zit het nou precies?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen