Heerenveen gaat voetballen tegen Ajax: "Moeten zelf goed zijn"

9 maart 2018, 19:01

Jurgen Streppel komt met sc Heerenveen niet naar Amsterdam om alleen maar tegen de houden. De Friezen willen in de Arena ook durven te voetballen om een goed resultaat te behalen in een traditioneel lastige, maar mooie wedstrijd. "We zullen zelf goed moeten zijn", aldus de coach.

Tegenover Omroep Fryslân keek Streppel vooruit op het moeilijke duel. Een voordeel is voor de Friezen dat er afgelopen week eindelijk weer eens werd gewonnen in de Eredivisie (Willem II, 2-0). "En dat geeft vertrouwen en nieuw elan. De scherpte spatte er vanaf op de trainingen", aldus Streppel. "Goed spelen is fijn, maar winnen is een medicijn. In elk geval goed om te zien dat de spelers scherp zijn."

Bij Ajax is de sfeer na twee duels op rij waarin niet gewonnen werd, juist een beetje minder. Streppel: "Maar Ajax wil altijd winnen. Wij gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen. We gaan niet alleen maar verdedigen, want dan moet je geluk hebben wil je een resultaat behalen. We moeten durven om te voetballen, het is hoe dan ook een mooie wedstrijd. We kijken er erg naar uit, maar we moeten ook punten pakken in de eindfase van de competitie met het oog op de play-offs."

In die strijd om punten kan Streppel vermoedelijk wel een beroep doen op smaakmaker Arber Zeneli, de aanvaller viel vorige week nog lichtgeblesseerd uit. Keeper Warner Hahn en verdediger Dave Bulthuis ontbreken nog wel altijd bij sc Heerenveen: zij zijn beiden geblesseerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen