NEC is koploper na misstap Jong Ajax, FC Emmen verliest

9 maart 2018, 21:58   Bijgewerkt: 9 maart 2018, 22:18

NEC is de nieuwe koploper van de Jupiler League. Jong Ajax verloor op eigen veld verrassend van Go Ahead Eagles, terwijl de Nijmegenaren zelf geen enkele moeite hadden met FC Volendam. Verder waren alle uitslagen in het voordeel van FC Emmen, dat vanavond (vrijdag) de periodetitel had kunnen winnen. Wellicht mede door trieste omstandigheden rondom de wedstrijd lukte het Emmen echter niet om te zegevieren tegen Jong AZ, al viel de sportieve schade van de nederlaag mee.

NEC - FC Volendam 3-0

NEC presteert onder de nieuwe trainer Pepijn Lijnders zeer goed in De Goffert en afgelopen week werd in Waalwijk tegen RKC ook de eerste uitzege geboekt. Vanavond stond er weer een thuisduel op het programma voor NEC, en was de Nijmeegse ploeg heer en meester. Arnaut Groeneveld, die de laatste tijd goed in vorm is en opgeroepen werd voor jong-Oranje, zette de thuisclub in de 25ste minuut op een verdiende voorsprong. De aanvaller zag dat Volendam-keeper Hobie Verhulst niet rekende op een directe poging, en schoot een vrije trap in één keer in het net. Vlak voor rust maakte de opgestoomde Calvin Verdonk na een mooie aanval ook de 2-0. Enzo Stroo had in de eerste helft namens Volendam kunnen scoren, maar het merendeel van de grote kansen kwam op naam van NEC. Steeven Langil en Groeneveld kregen meer dan goede mogelijkheden, maar uiteindelijk was het Guus Joppen die de 3-0 maakte. Dit zou ook de eindstand worden.

FC Emmen - Jong AZ 0-2

Het FC Emmen van trainer Dick Lukkien is al lang ongeslagen, maar speelde de laatste twee wedstrijden gelijk. Als de ploeg zelf wist te winnen en de uitslagen op de andere velden waren voordeling, had Emmen de periodetitel al kunnen pakken met nog een speelronde te gaan. Voor aanvang van dit duel kreeg de club uit Drenthe echter een klap te verwerken: oud-speler Antoine van der Linden verloor vandaag zijn jonge dochtertje, waardoor er een trieste sfeer hing rondom De Oude Meerdijk. Via een mooi spandoek en massaal applaus stak het Emmen-publiek haar oud-speler een prachtig hart onder de riem. Op het veld wist Emmen de muur van Jong AZ niet te slechten. De thuisploeg kreeg redelijk veel kansen via onder meer Anco Jansen, maar doelman Nick Olij stond telkens prima in de weg. In de slotfase van de wedstrijd ging het echter alsnog mis: via aanvaller Gersom Klok ging een schot van Jong AZ binnen en dus kwam de 0-1 op het scorebord. Scoren deed Emmen zelf niet, waardoor het voor het eerste dit seizoen in eigen huis verloor. In de blessuretijd was Klok opnieuw de schlemiel, hij veroorzaakte een penalty. Jelle Duin bepaalde daaruit de eindstand op 0-2.

{image[324659][right-half][]}Jong Ajax - Go Ahead Eagles 0-2

Koploper Jong Ajax begon met veel vertrouwen aan de thuiswedstrijd tegen het geplaagde Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer speelde vorig jaar nog in de Eredivisie, maar staat nu op een pijnlijke zeventiende plek in de Jupiler League. Met John Stegeman zal de volksclub volgend seizoen de weg omhoog moeten inzetten, maar eerst moet het deze jaargang nog door zien te komen. Op de toekomst deed Go Ahead aardig mee en kopte het zelfs op de lat. Na een half uur kreeg Jong Ajax een uitgelezen kans om de wedstrijd open te breken: linksbuiten Dennis Johnsen, afgelopen zomer overgekomen van sc Heerenveen, werd onderuitgehaald en de bal ging op de stip. Vorige week scoorde Zian Flemming nog twee keer vanaf elf meter, maar dit keer faalde hij. Go Ahead-doelman Sonny Stevens keerde de bal en hield zo zijn ploeg op de been. In de tweede helft kregen de Amsterdammers de deksel op de neus, toen in de 63ste minuut Rick Ketting de 0-1 op het scorebord zette. Patrick Maneschijn had vlak voor tijd zelfs de 0-2 kunnen maken, maar hij schoof naast. Via een penalty kwam de Deventerse tweede alsnog, Pieter Langedijk bleef koel en schoot de bal vanaf de stip in de hoek. 

{image[324654][right-half][]}Overige uitslagen:

De Graafschap - FC Dordrecht 0-1

FC Den Bosch - FC Oss 0-0

FC Eindhoven - Fortuna Sittard 1-3

MVV Maastricht - Jong FC Utrecht 3-1

RKC Waalwijk - Jong PSV 3-2

SC Cambuur - Almere City FC 2-1

Telstar - Helmond Sport 2-3

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen