AS Roma wint in emotionele wedstrijd van Torino

9 maart 2018, 22:50   Bijgewerkt: 9 maart 2018, 23:29

AS Roma heeft de beladen wedstrijd tegen Torino in de Serie A gewonnen. In het emotionele duel, waarin een indrukwekkend eerbetoon aan de deze week overleden Davide Astori plaatsvond, trok de ploeg van Kevin Strootman aan het langste eind (3-0). De Romeinen geven zo de zege op Napoli (2-4) een goed vervolg.

Met een indrukwekkende minuut stilte voor Astori begon de wedstrijd in het Stadio Olimpico emotioneel en zou dat ook heel de wedstrijd blijven. Want toen Konstantinos Manolas tien minuten na de pauze het eerste doelpunt van de wedstrijd aantekende met het hoofd - het was aan enkele prachtreddingen van Roma-doelman Alisson te danken dat het nog doelpuntloos was -, droeg hij zijn treffer op aan Astori. Met moeite hield hij zijn tranen in bedwang.

De tweede goal van de avond kwam op naam van Danielle de Rossi en kwam tot stand met het nodige geluk. Een geblokte vrije trap werd opnieuw ingebracht met het hoofd door Radja Nainggolan en met de voet verlengd door de ervaren middenvelder van AS Roma. Hij vierde zijn treffer logischerwijs bijzonder ingetogen. Lorenzo Pellegrini maakte uit een counter in blessuretijd tegen de verhoudingen in zelfs nog de derde van de thuisploeg.

Door de zege van AS Roma gaat het over concurrent SS Lazio, dat zondag nog wel tegen Cagliari speelt, heen naar de derde plaats in de Serie A. Juventus (tweede) en Napoli (eerste) zijn echter buiten bereik van Kevin Strootman, die vlak voor het einde nog naar de kant mocht, en consorten. Torino blijft op de negende plaats staan.