Huntelaar nog niet klaar: "Speel misschien tot mijn veertigste"

10 maart 2018, 16:10

Van afbouwen is nog zeker geen sprake bij Klaas-Jan Huntelaar. De 34-jarige spits van Ajax heeft het nog prima naar zijn zin als profvoetballer en is voorlopig nog niet van plan om te gaan stoppen. Hij heeft nog genoeg energie om nog een paar jaar door te gaan.

Dat zegt de spits tegen de Leeuwarder Courant. "Ik wist op mijn twaalfde al dat ik prof wilde worden en ik blijf spelen zolang ik zin heb, misschien wel tot mijn veertigste. Waarom niet? Ik ben nog niet klaar. Voetbal is mijn passie. Ik zal daarom de deur voor Oranje ook nooit zelf dichtdoen. Uitkomen voor je land is het allermooiste", zegt de aanvaller, die in 2015 voor het laatst voor Oranje speelde.

Met Ajax speelt Huntelaar zondag thuis tegen sc Heerenveen. Een bijzondere wedstrijd, want tussen 2004 en 2006 speelde hij voor de Friese club. "Het is altijd speciaal om tegen clubs te spelen waarbij ik een verleden heb. Ik vind het leuk om Stijn Schaars weer even te zien. Het huidige Heerenveen is minder goed dan in mijn tijd, maar heeft zeker leuke spelers. Onze ruime zege in de eerste onderlinge wedstrijd (0-4) deed ook geen recht doen aan de verhoudingen op het veld. Ik ben benieuwd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen