VVV en Excelsior vermaken supporters in boeiend duel

10 maart 2018, 21:45

Wie voorafgaand aan het seizoen gezegd had dat VVV-Venlo en Excelsior in maart een wedstrijd tegen elkaar zouden spelen zonder dat één van de twee ploegen in degradatienood verkeert, zou vreemd worden aangekeken. Niks was zaterdagavond echter minder waar: beide ploegen draaien een uitstekend seizoen en staan respectievelijk elfde en twaalfde. Dat zowel VVV als Excelsior vrijuit mochten spelen, bleek uit de vermakelijke wedstrijd die beide ploegen de neutrale fan voorschotelden: 2-3.

Het was echter niet Van Duinen die de score opende, maar AZ-huurling Levi Garcia. De vervanger van de geblesseerde Stanley Elbers stond aan het eindstation van een goede aanval van de bezoekers. Heel lang kon Excelsior echter niet van de voorsprong genieten. Het was Jurgen Mattheij, normaliter zo betrouwbaar, die met een vallende kopbal zijn eigen doelman passeerde.

Hoewel VVV duidelijk probeerde op jacht te gaan naar een gelijkmaker, was het lange tijd net te tandeloos om gevaarlijk te worden. Het slotakkoord leek ingeluid te worden door een kans van invaller Johnathan Opoku, die knap kort wegdraaide, maar op Zwarthoed stuitte. Een echt slotoffensief bleef echter uit en het was Van Duinen die tien minuten voor tijd aan de Limburgse illusies een einde maakte.

Dat ontketende echter onvoorziene krachten bij de thuisploeg, dat drie minuten later de aansluitingstreffer maakte. Het was Lennart Thy, die een erg matige wedstrijd speelde tot dat punt, die zijn waarde bewees met een treffer. VVV probeerde daarna nog wel de stand gelijk te trekken, maar slaagde er niet in gevaar te stichten, waardoor Mitchell van der Gaag opgelucht kon ademhalen. Door de overwinning klimt Excelsior over de tegenstander van de zaterdagavond heen.

Opstellingen en beoordelingen*

VVV-Venlo: Lars Unnerstal 6; Moreno Rutten 5.5, Nils Röseler 6, Jerold Promes 5.5 (69. Johnathan Opoku 6), Roel Janssen 5.5 (79. Leroy Labylle -); Danny Post 6, Ralf Seuntjens 5.5, Clint Leemans 6; Romeo Castelen 5.5 (69. Torino Hunte 5), Lennart Thy 5.5, Vito van Crooy 6.

Excelsior: Theo Zwarthoed 6, Khalid Karami 5.5, Jurgen Mattheij 4.5, Wouter Faes 5, Milan Massop 6, Hachim Faik 6.5, Ali Messaoud 6.5 (80. Kevin Vermeulen -), Ryan Koolwijk 6 (88. Jeffry Fortes -), Levi Garcia 6 (75. Jinty Caenepeel -), Mike van Duinen 7, Luigi Bruins 5.5

Man of the match: Mike van Duinen

*Spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling