FC Barcelona zet in Málaga volgende stap richting landstitel

10 maart 2018, 22:37

De strijd is nog niet gestreden, maar FC Barcelona is hard op weg om Real Madrid te onttronen als Spaans kampioen. De Catalanen zetten zaterdagavond de ambitie om de titel te veroveren kracht bij door Málaga te verslaan. De nummer laatst van de competitie kreeg met 0-2 klop.

De wedstrijd was halverwege de eerste helft al beslist. De openingstreffer werd gemaakt door Luis Suárez, die met het hoofd een prachtige voorzet van Jordi Alba verzilverde. Het betekende voor de Uruguayaan het 21ste doelpunt van het seizoen. Niet veel later stond ook de 0-2 op het scorebord, nadat Coutinho met een bekeken hakje doelman Roberto verschalkte.

Het noodlijdende Málaga, dat dit seizoen nog maar dertien punten in 28 wedstrijden veroverde, zag de hoop op een goed resultaat na een halfuur definitief verdwijnen. Een spijkharde overtreding van Samuel Garcia Sánchez op Alba werd met rood bestraft. Ondanks de man-meer-situatie scoorde het Lionel Messi-loze FC Barcelona niet meer.

FC Barcelona heeft nu met nog tien wedstrijden voor de boeg een voorsprong van elf punten op Atlético Madrid. De Madrilenen hebben echter wel een wedstrijd minder gespeeld. Zondag komt Atlético in actie tegen Celta de Vigo.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen