Roda bijt zich stuk op Sparta en verliest degradatiekraker

10 maart 2018, 22:36

Sparta heeft op bezoek bij concurrent Roda JC gouden zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De oerdegelijke Rotterdammers namen zaterdagavond met een 0-2 overwinning mee uit Zuid-Limburg. Roda was het vaakst op de helft van de tegenstander te vinden, maar sprong te slordig om met de schaarse kansen die het kreeg. Het lepe Sparta koos zijn momenten uit om toe te slaan en bleek juist bijzonder effectief. Sander Fischer wees De Kasteelheren de weg met een fraaie volley en Robert Mühren zorgde na rust voor de 0-2.

Roda moest vervolgens in de aanval, maar Sparta gaf onder leiding van de uitblinkende Fischer nauwelijks een kans weg. Thomas Verhaar kreeg na geklungel van Henk Dijkhuizen nog een kans op 0-2, maar schoot tegen Jurjus op. Vlak voor rust begon Roda kansen te creëren, maar Jorn Vancamp gleed langs een voorzet van Tsiy William Ndenge en Simon Gustafson schoot tegen Chabot aan.

De gemiste droomkansen zorgden ervoor dat het laatste beetje geloof uit het aanvalsspel van de gastheren verdween. Het slotoffensief van Roda kwam geen moment van de grond en Sparta wist de marge van twee zonder problemen over de streep te trekken. Sparta komt met de zege in Kerkrade op 21 punten: vijf punten achter de veilige vijftiende plek, maar vier punten vóór hekkensluiter Roda JC.

Opstellingen en beoordelingen*

Roda JC: Hidde Jurjus 6; Henk Dijkhuizen 5, Patrick Banggaard 5.5, Adil Auassar 6, Jannes Vansteenkiste 5.5 (74. Maecky Ngombo -); Mikhail Rosheuvel 5, Ognjen Gnjatic 6.5, Mohamed El Makrini 5.5 (33. Tsiy William Ndenge 4.5), Simon Gustafson 5.5; Jorn Vancamp 4.5 (46. Donis Avdijaj 5.5), Dani Schahin 5

Sparta Rotterdam: Jannik Huth 6.5; Frederik Holst 6, Sander Fischer 8, Julian Chabot 7, Miquel Nelom 5.5; Ryan Sanusi 5.5, Robert Mühren 7.5 (78. Paco van Moorsel -), Kenneth Dougall 7; Thomas Verhaar 6.5 (86. Craig Goodwin -), Michiel Kramer 7, Soufyan Ahannach 5 (74. Deroy Duarte -)

Man of the match: Sander Fischer

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling