Fiorentina eert Astori in emotioneel duel met Benevento

11 maart 2018, 18:29

Fiorentina heeft zondagmiddag een 1-0 zege geboekt op Benevento in een wedstrijd die in het teken stond van het overlijden van aanvoerder Davide Astori (31). Vooraf werd met diverse sfeeracties stilgestaan bij de dood van Astori en het duel werd in de dertiende minuut stilgegelegd voor een applaus.

Voor Fiorentina was het de eerste wedstrijd op het programma sinds een week geleden het overlijden van Astori bekend werd gemaakt. De aanvoerder overleed van zaterdag op zondagnacht in zijn slaap waarna alle duels in de Serie A werden afgelast. Het duel met Bevenento was dan ook zeer emotioneel. Spelers betraden het veld met shirts met daarop rugnummer dertien, het nummer van Astori dat hierna nooit meer gedragen zal worden bij de club. En op de tribunes kwamen de supporters met prachtige sfeeracties ter nagedachtenis aan de overleden verdediger.{image[324703][right-half][]}

Ondanks dat Fiorentina ongetwijfeld met de gedachten ergens anders zat, kwam de ploeg toch op voorsprong. Uitgerekend Vitor Hugo, die op de plek van Astori speelde tegen Benevento, opende na 24 minuten spelen de score. Hij kopte raak uit een corner en toonde vervolgens een shirt met een foto van Astori aan het publiek. Het bleek uiteindelijk ook het enige doelpunt van de wedstrijd. Door de zege stijgt Fiorentina naar de negende plek op de ranglijst.

[photo,112532,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen