Younes weigerde in te vallen: "Vond het niet noodzakelijk"

11 maart 2018, 17:23

De relatie tussen Erik ten Hag en Amin Younes heeft zondag een flinke knauw gekregen. De oefenmeester van Ajax was van plan om de Duitser in te brengen tegen sc Heerenveen, maar de aanvaller zag dat niet zitten. Ten Hag is niet blij met de houding van de buitenspeler, zo zei hij na de 4-1 zege op sc Heerenveen.

Ten Hag wilde Younes in de slotfase inbrengen. "Ik wilde hem belonen, maar hij vond het niet per se noodzakelijk meer", reageert de coach bij FOX Sports. "Dan is het ook goed, maar natuurlijk vind ik wel dat hij moet invallen. Ik zal het er met hem over gaan hebben."

Overigens was de trainer niet blij met het feit dat Ajax veel kansen om zeep hielp tegen de Friezen. "We haalden te weinig rendement uit de vele kansen die we kregen", zegt de coach. Met name Klaas-Jan Huntelaar had het vizier niet op scherp staan. "Hij weet zelf ook dat het beter kan. We hebben voldoende kansen gecreëerd vandaag. Hij heeft drie weken niet gespeeld, dus misschien dat het daar aan lag."

Opvallend was ook dat Matthijs de Ligt zondag de aanvoerder was en dat Veltman op de bank begon. "Hij heerste achterin, maar hij kan nog dominanter zijn", aldus Ten Hag. "Joël moet ik een groot compliment maken voor hoe hij speelde als invaller."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen