Higler geeft boze Van den Brom gelijk na zien beelden

11 maart 2018, 21:33

AZ had in De Kuip eigenlijk een strafschop moeten krijgen, zo geeft Dennis Higler toe. De scheidsrechter wees zondag bij een 0-0 stand niet naar de stip toen Feyenoorder Jan-Arie van der Heijden de bal tegen zijn hand kreeg. Na het zien van de televisiebeelden is Higler van mening dat een ander besluit beter was geweest.

Higler beschrijft in gesprek met de NOS de situatie. "Je ziet Jan-Arie een tackle inzetten om de bal te blokken. Daarmee glijdt hij met zijn rechterarm laag en zijn linkerarm hoog. Op dat moment ben ik van mening dat de bal tegen de lage, ondersteunende arm komt. Nu ik de beelden heb gezien, is de armer verder weg en denk ik dat het beter was geweest om een strafschop te geven."

AZ-trainer John van den Brom sprak na de met 2-1 verloren wedstrijd zijn ongenoegen uit over Higler. "De assistent riep ook 'handsbal'. Ik was van mening dat de arm dicht genoeg bij het lichaam is, hij van niet. Dat geeft al aan hoe moeilijk het is. Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen vinden dat het strafbaar hands is", licht Higler toe.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen