Kristensen voelt zich thuis bij Ajax: "Dolberg is mijn maat"

12 maart 2018, 07:36   Bijgewerkt: 12 maart 2018, 12:03

Rasmus Kristensen (20) was afgelopen weekend de meest opvallende Ajacied in het elftal: de rechtsback kreeg van trainer Erik ten Hag de voorkeur tegen sc Heerenveen boven aanvoerder Joël Veltman. Dat had de jonge Deen zelf niet zien aankomen. "Ik was verrast door mijn basisplaats, eerlijk gezegd", vertelt hij tegenover FCUpdate.nl.

Voetbaltaal

Zonder al te veel problemen hield de back zich staande in Amsterdam tegen sc Heerenveen. "Het gaat steeds beter, ook in de coaching met de andere spelers. In principe gaat dat in het Engels, maar ze vergeten ook weleens dat ik Deens ben. Dan krijg ik een opdracht in het Nederlands, dat gaat meestal ook wel prima. Uiteindelijk is er ook nog de taal van het voetbal." Dat hij al goed in de goed groep ligt, bleek wel na de eerste goal, toen hij met Matthijs de Ligt de treffer hartstochtelijk vierde.

Het leven in Amsterdam bevalt dan ook goed, al was het wel even wennen. "Ik kwam uit een plek met vijfduizend mensen, nu woon ik in een stad met een miljoen inwoners. Maar dat geeft ook veel energie aan mij, als jonge jongen. Amsterdam is een stad met heel veel mogelijkheden."

{image[324731][right-half][]}WK

Ook op het veld is de transitie naar Ajax goed bevallen. "Maar de trainingsintensiteit is wel een stuk hoger. Net als het tempo", legt de Deen, die ambities heeft met Ajax, uit. "Ik wil een prijs pakken, iets moois bereiken met Ajax. Het is een grote club, ik wil echt iets neerzetten. Dat is mijn grootste doel hier." En uiteraard wil hij ook zijn pas verkregen basisplaats behouden in het team bij de Amsterdammers. Kristensen wil Ajax vooral van energie voorzien. "Ik ben een aanvallende back, met veel power. Ik wil runs maken en veel opkomen. Op die wijze kan ik een bijdrage leveren aan het team", omschrijft hij zijn eigen rol.

Aan een oproep voor de nationale ploeg van Denemarken, die zijn Ajax-collega's Dolberg en Schöne al wel meermaals kregen, denkt de verdediger nog zeker niet. "Nee, met het WK ben ik zeker niet bezig. Dat is op dit moment niet realistisch. Ik focus me op Ajax en dan zien we wel wanneer de nationale ploeg langskomt. Als ik goed presteer bij de club, komt dat vanzelf."

Titelstrijd

En met Ajax kan hij als basisspeler wellicht de titelstrijd weer aangaan. Door de misstap van koploper PSV tegen Willem II is het verschil weer minder geworden. Kristensen verbaasde zich - net als de rest van Nederland - over de wedstrijd in Tilburg. "Ik heb het niet gezien, want ik heb nog geen Nederlandse tv in mijn appartement", aldus de Ajacied. "Maar ik hoorde dat het zestig jaar geleden is dat PSV met vijf goals verschil verloor. Dat was erg verrassend, ja. Wij moeten zorgen dat we scherp zijn en als zij wat laten liggen, wij wel winnen. Wie weet wat er dan nog kan gebeuren dit seizoen."

Door: Nathan Sprey

[photo,111845,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen