Supportersorgaan Twente doet oproep aan club en Verbeek

11 maart 2018, 23:00   Bijgewerkt: 12 maart 2018, 23:39

De sportieve crisis is bij FC Twente na de verloren derby tegen Heracles Almelo (2-1) alleen maar groter geworden. Het wordt voor de Tukkers nog een helse klus om niet bij de laatste drie te eindigen. Supportersorgaan 'Twente, verenigt!' is het zat: bij iedereen binnen de club moet de focus nu op het afwenden van degradatie liggen.

Het supportersorgaan richt zich in een statement op de website voornamelijk op de trainer van FC Twente. "Gertjan Verbeek kwam afgelopen seizoen bij zijn grote liefde FC Twente. Van die liefde is na een half jaar weinig meer te merken. Gertjan koos ervoor plaats te nemen bij het programma de Eretribune bij FOX Sports een dag na de pijnlijke nederlaag bij buurman Heracles Almelo. Hij trapte hiermee 300.000 FC Twente aanhangers vol tegen de schenen en met de opmerking 'dat het soms wel goed is als een club degradeert' raakte hij ze vol in hun rode hart. Twente, verenigt! eist 100% focus op het sportieve lijfsbehoud. Daar past geen enkel (prive) tv optreden van Gertjan Verbeek en Jan van Halst bij. Dit moet per direct stoppen."

Het statement gaat verder. Zo wordt ook een beroep gedaan op de Raad van Commissarissen. "De oorverdovende stilte vanuit de Raad van Commissarissen, de toezichthouder op de directie, verbaast ons zeer. Daarom doen wij een dringende oproep aan de Raad van Commissarissen om na het laatste fluitsignaal van dit seizoen een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de volgende zaken; aankoop- en technisch beleid, commercieel beleid en resultaat, de zichtbaarheid van de beleidsmakers en de sportieve prestaties. De uitkomst en aanbevelingen van dit onderzoek moeten bindend zijn."

"Daarnaast vragen wij expliciet aan de Raad van Commissarissen om de komende week de noodzakelijke consequenties te trekken op voetbaltechnisch gebied. Allereerst datgeen wat nodig is om ons dit seizoen te handhaven. Of Gertjan Verbeek hiervoor de juiste persoon is kunnen wij niet beoordelen, maar ga in gesprek met de spelers(raad) en kom samen tot een oplossing waarmee we er weer vertrouwen in kunnen krijgen dat het dit seizoen alsnog goed komt. Slechts één ding telt de komende wedstrijden en dat is handhaving. Alles dient hiervoor te wijken", zo luidt het laatste deel van het statement.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen