Van Hanegem kraakt PSV: "Kan geen verrassing zijn"

12 maart 2018, 07:48   Bijgewerkt: 12 maart 2018, 12:39

Willem van Hanegem is niet per se verrast door de afgang die PSV onderging het afgelopen Eredivisieweekend tegen Willem II. De Kromme had gezien het veldspel van de afgelopen maanden wel zien aankomen dat de koploper van de Eredivisie onderuit zou gaan. "Nu maakte de tegenstander de kansen een keer wél af", aldus het Feyenoord-icoon.

"Ik hoorde de mensen roepen 'hoe is het mogelijk?'. Maar als ze in Eindhoven goed naar hun eigen wedstrijden hebben gekeken, kan het geen verrassing zijn", schrijft hij in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. "Goed, 5-0 is misschien een beetje veel, maar nu viel het kwartje een keer de andere kant op. Nu maakte de tegenstander de kansen een keer wél af. En dan is PSV heel kwetsbaar, bleek maar weer."

Volgens Van Hanegem is het vooral zaak dat PSV de lessen trekt uit deze grote nederlaag. "De vraag is nu: raken ze in Eindhoven in de war of zien ze het vooral als een waarschuwing? Dat ze echt alle zeilen moeten bijzetten om met deze ploeg week in week uit te kunnen winnen. Ik denk zelf het laatste."

Al is er dan volgens hem wel meer passie en strijd nodig. "Steven Berghuis en Marco van Ginkel, spelers waar Nederland op moet bouwen de komende jaren: ze deden er niets aan het afgelopen weekeinde. Helemaal niets! Wat dat betreft mag de dvd met beelden van Juventus nog wel een keer worden aangezet in Eindhoven, maar ook in Rotterdam en Alkmaar. Kijk bijvoorbeeld naar Buffon en Chiellini, ze verdedigden in Londen alsof hun leven ervan afhing."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen