Van der Gaag droomt van trainersavontuur in de VS

12 maart 2018, 11:35

De kans dat Mitchell van der Gaag zijn loopbaan voortzet in de Eredivisie, is minder groot dan op voorhand gedacht. Hoewel de scheidend coach van Excelsior op veel Nederlandse interesse kan rekenen, zou hij zelf het liefste naar het buitenlands verkassen. De Verenigde Staten geniet zijn voorkeur.

"Ik zou graag nog ver weg willen. De Verenigde Staten bijvoorbeeld. Kijken of het lukt in een andere (voetbal)cultuur, waar er weer heel anders gedacht wordt over de sport, met andere werkwijzen ook", vertelt hij in de Leeuwarder Courant. "Kan ik het onder die omstandigheden ook voor elkaar krijgen? Het zal lastig worden om daar een plekje te krijgen."

Van der Gaag wil genieten van zijn trainersloopbaan, voornamelijk omdat hij een paar jaar geleden een hartaanval in de dug-out van het Portugese Belenenses kreeg. "Toen ik begon als trainer, had ik een plan. Hoe ik mijn ontwikkeling zag. Dat ging goed, tot ik gezondheidsproblemen kreeg. Dan heb je niks meer aan een plan."

Dat trainer John Stegeman bijvoorbeeld koos voor het avontuur bij Go Ahead Eagles, was voor veel mensen onlogisch. Van der Gaag snapt het echter wel. "Ik vond het ook écht een moeilijke keuze om Excelsior te verlaten. Heb er veel dingen meegemaakt. Daar word je beter van, als trainer en als mens. Dan ga je kijken: wat wil ik graag nog meer doen en meemaken?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen