Officieel: Vitesse stelt Slutskiy voor twee jaar aan als coach

12 maart 2018, 12:35   Bijgewerkt: 12 maart 2018, 14:13

Vitesse heeft Leonid Slutskiy officieel gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer van de club voor komend seizoen. De voormalig bondscoach van Rusland tekent een contract voor twee seizoenen in Arnhem. Dat heeft de Eredivisionist maandagmiddag bekendgemaakt.

Ook assistent-trainer Oleg Yarovinskiy komt, als de formaliteiten zijn afgerond, volgend seizoen voor twee jaar naar Vitesse. Slutskiy en Yarovinskiy werkten bij CSKA Moskou en Hull City al eerder met elkaar samen in de technische staf.

"Leonid staat bekend om zijn tactisch vernuft, aandacht voor detail en heldere gedachten over speelstijl", vertelt de interim technisch directeur Marc van Hintum op de clubsite. "Zijn komst is een buitenkans voor Vitesse. Ik ben blij dat we een man met zijn kwaliteiten aan onze club kunnen verbinden. Hij heeft veel internationale ervaring, waaronder als bondscoach en in Europees voetbal verband. In onze zoektocht naar een geschikte nieuwe hoofdtrainer is kwaliteit altijd belangrijker geweest dan nationaliteit."

Eerder was de man die Henk Fraser opvolgt in Arnhem werkzaam bij Hull City en diverse clubs in Rusland, waaronder CSKA Moskou, Krylia Sovetov en FK Moskou. Hij werd driemaal kampioen van Rusland, won twee bekers en twee supercups. Hij had niet alleen een aanbieding van Vitesse, maar ook van diverse andere clubs. Toch kiest Slutskiy er dus voor om bij Vitesse aan het werk te gaan. 

Foto: Vitesse

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen