FC Utrecht stelt Goes in de opleiding aan als opvolger Lee

12 maart 2018, 13:39

FC Utrecht heeft Jelle Goes (47) maandagmiddag aangesteld als de nieuwe manager van de jeugdacademie van de Domstedelingen. Hij wordt daarmee de opvolger van Hennie Lee, die eerder aangaf na dit seizoen te vertrekken bij de Eredivisieclub als hoofd jeugdopleidingen.

"Ik ben enorm verheugd over deze nieuwe klus bij FC Utrecht, een prachtige ambitieuze club waarbij de academie een belangrijke positie inneemt", vertelt Goes op de clubsite. "De samenwerking met amateurclubs in de regio zal één van de speerpunten zijn. We gaan de komende jaren hard aan de slag met het doorontwikkelen van de staf en de jeugdspelers, om het uiteindelijke doel – spelers opleiden voor het eerste team – verder te verwezenlijken."

Eerder was Goes werkzaam in de jeugd van CSKA Moskou en PSV, terwijl hij ook bij de KNVB als technisch manager verantwoordelijk was voor de nationale jeugdselecties. Daar werd hij vorig jaar in mei weggestuurd door Hans van Breukelen. Goes was verantwoordelijk voor het plan 'Winnaars van Morgen' in Zeist. 

"We zijn ervan overtuigd dat Jelle de juiste persoon is voor het zetten van de volgende stappen met de FC Utrecht Academie", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam. "Jelle heeft zijn sporen in de voetballerij al ruimschoots verdiend, in binnen- en buitenland. Hij weet als geen ander wat er speelt in de top van het (jeugd)voetbal in Nederland én het buitenland en kan de FC Utrecht Academie van een enorme kwaliteitsimpuls voorzien."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen