FC Dordrecht wint periodetitel op eigen kracht, ook zege NEC

12 maart 2018, 22:01   Bijgewerkt: 12 maart 2018, 23:35

FC Dordrecht heeft beslag gelegd op de derde periodetitel in de Jupiler League. In een duel dat tot de laatste seconde spannend was, werd RKC Waalwijk in eigen huis verslagen: 1-0. Daarmee werden alle andere uitslagen teniet gedaan, want een driepunter van de ploeg van trainer Gérard de Nooijer was op voorhand genoeg voor de Bronzen Stier. FC Emmen won met 2-3 in Oss, maar greep desondanks naast de prijs.

FC Dordrecht – RKC Waalwijk 1-0

FC Oss – FC Emmen 2-3

Jong FC Utrecht – NEC 0-2

NEC deed als koploper zijn plicht tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht. Dat was op voorhand allesbehalve een uitgemaakte zaak, want Jong FC Utrecht startte met onder anderen Giovanni Troupée, Anouar Kali, Chris David en Bilal Ould-Chikh in de basis. Het tweede elftal van de Eredivisionist kwam na ruim twintig minuten spelen op achterstand door een bekeken doelpunt van Ferdi Kadioglu. Vlak na rust zorgde Calvin Verdonk ervoor dat NEC zijn derde overwinning op rij boekte. Het gat met Jong Ajax blijft zodoende één punt. Fortuna Sittard blijft ondanks de nederlaag op gepast afstand de naaste belager van de twee, al komt promotie op deze manier met de week dichterbij voor de Nijmegenaren.

Jong Ajax – FC Eindhoven 4-0

Met een team waar de meeste Jupiler League-teams U tegen zouden zeggen trad Jong Ajax op De Toekomst aan tegen FC Eindhoven. Voor rust vielen er binnen drie minuten twee doelpunten. Dennis Johnsen en Noussair Mazraoui zorgden voor de comfortabele en op het oog weinig moeizame 2-0 voorsprong. Enkele minuten daarvoor had Elton Kabangu namens de ploeg uit de Lichtstad overigens wel een mogelijkheid op de openingstreffer gemist. Ook na rust waren de jonkies uit onze hoofdstad de bovenliggende partij. Dani de Wit prikte er nog twee bij, waarmee de eindstand op 4-0 werd beslist.

Fortuna Sittard – De Graafschap 1-1

Fortuna Sittard leek na een slechte periode weer op de goede weg, maar maandagavond volgde een nieuwe tegenslag. In Zuid-Limburg kwam de ploeg niet verder dan een gelijkspel tegen De Graafschap. Tarik Tissoudali zette de ploeg van trainer Henk de Jong op voorsprong. In de tweede helft bracht Perr Schuurs de stand op gelijke hoogte. Fortuna profiteerde daarmee van de rode kaart die Fabian Serrarens tien minuten voor de gelijkmaker kreeg. De Graafschap komt daarmee net niet in aanmerking voor de derde periodetitel. In Doetinchem hoeven ze echter niet te treuren, want vanaf vrijdag is de jacht op de vierde periode volop geopend.

Overige uitslagen:

Almere City – Telstar 2-3

FC Volendam – MVV 2-2

Helmond Sport – FC Den Bosch 3-1

Jong AZ – Go Ahead Eagles 0-0

Jong PSV – SC Cambuur 1-1 [photo,112576,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen