Slechts nieuws voor Willem II: einde seizoen voor Branderhorst

13 maart 2018 – Na de 5-0 zege op PSV is er ook slecht nieuws gekomen voor Willem II. Keeper Mattijs Branderhorst heeft een bovenbeenblessure opgelopen aan zijn rechterbeen in het spectaculaire Eredivisie-duel. Die kwetsuur kost hem vermoedelijk de rest van dit seizoen, zo staat te lezen op de website van de nummer vijftien van de Nederlandse competitie.

Slechts nieuws voor Willem II: einde seizoen voor Branderhorst

En dat is zonde voor de keeper van de Tilburgers. Branderhorst maakte, nadat hij het vertrouwen kreeg boven Timon Wellenreuther, namelijk een uitstekende indruk. Afgelopen weekend viel Branderhorst in het duel met PSV halverwege de wedstrijd uit. Toen maakte zijn Duitse concurrent overigens ook weer een goede indruk, net als heel de ploeg van Reinier Robbemond: zijn elftal versloeg koploper PSV met bizarre cijfers.

De 24-jarige goalie, die eerder werd verhuurd aan MVV, maakte op 15 oktober 2017 zijn debuut voor Willem II in de Eredivisie. Hij begon onder de lat in de wedstrijd tegen FC Twente als vervanger van de geblesseerde eerste doelman Wellenreuther. Omdat hij meer indruk maakte dan de van Schalke 04-overgekomen goalie, behield hij zijn basisplaats.

In onder meer het bekerduel met Roda JC - waarin hij uitgroeide tot de held in de strafschoppenserie - en ook in de Eredivisie toonde hij zich een betrouwbare doelman. In vier van de twintig wedstrijden in de Nederlandse competitie hield hij zijn doel schoon namens Willem II. De wedstrijd tegen PSV was één van die clean sheets, net als tegen Roda JC, VVV-Venlo en FC Groningen.

Eredivisie

gerelateerd