Eredivisie sluit transfermarkt voorlopig nog niet eerder

13 maart 2018, 20:29

De Eredivisie volgt het voorbeeld van de buitenlandse competities niet als het gaat om de transferdeadline naar voren te halen. Hoewel de KNVB voorstander is van het idee dat Italië en Engeland al uitvoerden, is het voorlopig nog niet aan de orde: Nederland is bang om slachtoffer te worden als exportland. Dat vertelt Jacco Swart, directeur van de Eredivisie CV.

"De clubs hebben daar allang een standpunt over ingenomen. Al vorig jaar, toen de Premier League als eerste aankondigde de markt eerder te sluiten. De technisch directeuren in de Eredivisie zijn hier geen voorstander van zolang andere markten open zijn", vertelt Swart aan Voetbal International. "Wij zijn een exportland. Als allerlei landen nog wel open zijn, raken we spelers kwijt, terwijl clubs geen vervangers kunnen halen."

Dus wacht ook Nederland totdat andere landen volgen, zodat de Eredivisie niet straks het slachtoffer wordt van haar eigen 'voortrekkersrol' die het zou hebben als ze als derde competitie overgaan op de nieuwe regelgeving. Als een Nederlandse club na de competitiestart een goede speler verliest, kan het namelijk geen vervanger meer aantrekken als andere clubs die weghalen uit Nederland. 

Swart: "Pas als straks ook Spanje, Duitsland en Frankrijk meegaan, krijg je een natuurlijk proces en zullen de markten overal vroeger gaan sluiten. Als exportland volgen wij dat, maar gaan we nu niet vooroplopen." In Engeland en Italië deden ze het al wel en besloten ze om de transfermarkt met de start van de competitie te sluiten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen