AS Roma mede door prachtige pass Strootman kwartfinalist

13 maart 2018, 22:47   Bijgewerkt: 13 maart 2018, 22:58

AS Roma heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. De Italianen verloren het heenduel in Oekraïne met 2-1 van Shakhtar Donetsk, maar poetsten die achterstand dinsdagavond in eigen huis weg. Edin Dzeko was met zijn doelpunt de gevierde man in Rome. Vlak na de theepauze scoorde hij na een prachtige assist van Kevin Strootman: 1-0. Op basis van uitdoelpunten zijn de Romeinen dus kwartfinalist.

AS Roma en Shakhtar Donetsk maakten er voor de theepauze een weinig hoogstaand duel van. Zeker in de openingsfase kwamen beide ploegen voornamelijk apathisch over. Roma, met Strootman in de basis, oogde inspiratieloos en kwam in de eerste helft slechts tot één schot op doel. Dat gebeurde in de openingsminuut, toen Dzeko een schot in de handen van Shakhtar-doelman Andriy Pyatov terecht zag komen.

Na rust kregen de supporters eindelijk waar ze behoefte aan hadden: een doelpunt, gecombineerd met strijd en beleving. Strootman stuurde na een kleine tien minuten spelen Dzeko met een prachtige pass diep. De Bosniër tikte de bal vanaf de zijkant langs de uitgekomen Pyatov: 1-0. Strootman toonde met de assist, een lange bal over tientallen meters, een fraai staaltje spelinzicht. Onze landgenoot had Dzeko al zien loeren op de dieptepass.