De Wit legt 'fout' Sloetski uit: "Tsjigirnski is echt de baas"

14 maart 2018, 08:56

Leonid Sloetski gaf recent in een interview in Rusland aan dat hij gesproken heeft met de eigenaar van Vitesse, maar dat dát niet Alexander Tsjigirinski is. Volgens algemeen directeur Joost de Wit is dat formeel juist, maar is de miljardair wel degelijk de grootaandeelhouder van de club.

"Ik denk dat hier sprake is van een denkfout. Tsjigirinski is toch echt onze eigenaar", legt De Wit uit tegenover De Gelderlander. Hoe het kan dat Sloetski dat daags na zijn aanstelling in een interview heeft ontkend, weet de bestuurder wel.

"Bij Vitesse zijn er twee aandeelhouders. Dat is stichting, met het golden share. Die is voor één procent eigenaar. De overige 99 procent van de aandelen is in handen van Alexander Tsjigirisnki. Ik kan het niet anders brengen", legt hij uit.

Wellicht dat in dat proces onduidelijkheid is ontstaan, ook omdat Sloetski meerdere gesprekken voerde bij Vitesse. De Wit: "Sloetski heeft de voorbije periode met mij en Marc van Hintum gesproken. En de commissarissen Yevgeni Merkel en Valeri Oyf. Ik denk dat Sloetski niet alles helemaal goed heeft meegekregen, want Tsjigirnski is toch echt de baas."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen