Lodeweges geschikt voor rol als assistent: "De luwte bevalt hem"

14 maart 2018, 09:48   Bijgewerkt: 14 maart 2018, 09:53

Dwight Lodeweges werd deze week, volgens diverse berichten in de wandelgangen aangesteld, in de staf van het Nederlands elftal. Hoewel de officiële bevestiging vanuit de KNVB nog op zich laat wachten, is dat slechts een kwestie van tijd. Volgens de mensen met wie hij eerder samenwerkte, is de huidige assistent van PEC Zwolle uitermate geschikt voor de rol die hij gaat krijgen.

"Hij is goudeerlijk, met mooie onderkoelde humor. Als hij je vertrouwt, is hij enorm open. Hij zal je nooit in de rug schieten. Voelt-ie zich belazert, dan is-ie weg", vertelt trainer Henk de Jong tegenover De Volkskrant. "En Dwight kan als geen ander tactische ideeën omzetten in veldtrainingen."

PEC Zwolle-captain Bram van Polen roemt zijn aanwijzingen ook. "Hij ziet al in de eerste minuut hoe wij tactisch onze winst kunnen halen", legt hij uit. Juist de rol naast Ronald Koeman ziet de verdediger dan ook als geschikt voor Lodeweges. "Hij heeft er, denk ik, bewust voor gekozen om na Heerenveen alleen nog assistent te zijn. De luwte bevalt hem, al die camera's hoeven voor hem niet zo."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen