Kemkers en FC Groningen uit elkaar door verschil van inzicht

14 maart 2018, 12:48   Bijgewerkt: 14 maart 2018, 13:01

Gerard Kemkers vertrekt bij FC Groningen als manager topsport en talentontwikkeling. De Eredivisieclub en voormalig schaatscoach hebben een verschil van inzicht over de te varen koers binnen de club, waardoor de samenwerking in het najaar van 2018 (na de officiële opening van het TopsportZorgCentrum) wordt beëindigd.

Dat heeft technisch directeur Hans Nijland bevestigd op de clubsite. Kemkers had een organisatiemodel voor ogen met een twee-tak binnen de club op voetbaltechnisch gebied: het eerste elftal en de opleiding. FC Groningen vindt dat de club één gezamenlijke voetbaltak moet hebben. "Wij willen geen twee stromingen creëren en dat was een reële dreiging in een andere structuur", aldus Nijland. Kemkers voelde daarop dat zijn invloed bij de club te klein zou zijn.

"Wij betreuren het zeer dat we het hierover niet met Gerard eens zijn geworden. Onze intentie was langer van zijn diensten gebruik te maken, maar wilden hiervoor niet onze organisatiestructuur op de schop gooien. Gerard levert ontzettend goed werk, is een op en top professional en wij zijn er van overtuigd dat hij snel weer een nieuwe uitdaging voor na zijn periode bij FC Groningen zal vinden. Wij wensen hem het allerbeste voor de toekomst."

Dekker

Kemkers trad in 2014 aan in Groningen, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor de realisatie van het topsportcentrum. Eerder vertrok Caspar Dekker ook al uit het hoge noorden, terwijl de hoofd jeugdopleidingen zelf wel door had gewild. "We willen met de opleiding echter naar een nieuwe fase waarbij wij een ander type persoon zoeken", liet manager technische zaken Ron Jans destijds weten.

Het vertrek van Kemkers doet overigens niets af aan de ingezette koers van FC Groningen, laat Nijland nog weten. "De vruchten hiervan gaan we steeds meer plukken. We gaan op die ingeslagen weg verder. Sterker nog: we gaan daarin nóg meer investeren. In faciliteiten, maar met name ook in kwalitatief goede mensen."

Lees ook: Kemkers: "Ik zou in de toekomst te weinig inbreng hebben"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen