Vitesse trots op opnieuw een internationaal certificaat voor jeugd

14 maart 2018, 14:48

Vitesse heeft opnieuw een internationale status gekregen voor de jeugdopleiding. Daarmee voegt de club zich wederom bij de topteams in Nederland (Feyenoord, Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht), die normaliter ook die status hebben vanuit de KNVB.

Vitesse krijgt de erkenning omdat de jeugdopleiding voldoet aan de hoogste maatstaven van de Nederlandse voetbalbond. Dan gaat het om onder meer medische zorg, faciliteiten, trainers, trainingsprogramma's, competitiesterkte, fysieke begeleiding, mentale ontwikkeling en studiebegeleiding. Volgens het model van de KNVB scoort de voetbalacademie van Vitesse wederom dusdanig, dat het met de internationale status, de hoogste onderscheiding heeft gekregen. 

In Arnhem werken bovendien veel oud-profs in de jeugdopleiding, onder wie Frank van Kouwen, Theo Janssen, Michael Janssen, Tim Cornelisse en Kevin Moeilijker. Binnen de jeugdopleiding werken de Arnhemmers met zogenoemde spelprincipes, waarbij telkens de nadruk ligt op een specifiek thema van het spel. Edwin Peterson is de hoofd jeugdopleidingen in Arnhem.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen