Hoek legt uit hoe hij bij de nationale ploeg van Saudi-Arabië komt

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

14 maart 2018 – Frans Hoek is een van de Nederlanders die wél naar het WK gaat. De keeperstrainer die eerder namens Oranje en Polen actief was in een technische staf van een land, gaat met Saudi-Arabië naar de eindronde in Rusland. Hij heeft goed contact met Juan Antonio Pizzi, de bondscoach van de Saudi's.

Hoek legt uit hoe hij bij de nationale ploeg van Saudi-Arabië komt

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Pizzi is een oud-speler van mij bij Barcelona. Ik heb tussentijds niet regelmatig contact met hem gehad, maar hij kwam nu wel bovendrijven", vertelt Hoek tegenover Soccervision. "Hij was hiervoor bondscoach van Chili en er is toen al contact geweest of ik daar aan de slag wilde. Dat is er niet van gekomen. Chili kwalificeerde zich niet voor het WK en dat betekende automatisch einde contract voor Pizzi. Toen hij bij Saudi-Arabië terecht kwam, heeft hij me weer benaderd."

Dus is Hoek na Bert van Marwijk de volgende Nederlander in dienst van Saudi-Arabië. "Hij heeft het geweldig gedaan", vindt Hoek. "Bert moest een eenheid van de ploeg maken, spelers moeten als een team opereren. Daar ligt voor een deel de kracht van Saudi-Arabië. Daarnaast zijn ze onberekenbaar en onvoorspelbaar. Ze wisselen de meest fantastische dingen af met vele mindere momenten. Dat maakt het voor de tegenstander vaak lastig."

In een poule met Rusland, Uruguay en Egypte ligt er bovendien perspectief op de volgende ronde op het WK. Ook opent Hoek met zijn team het WK, tegen het thuisland. "Dat vind ik heel mooi, dat geeft een extra dimensie. We zitten niet in een makkelijke poule. Het is een nadeel dat Rusland het thuisland is; dat geeft altijd wat meer energie. Dan heb je Uruguay met spelers als Suárez en Cavani, en hun keeper Muslera. Die kunnen wel voetballen, hoor. En ook Egypte heeft een paar spelers van buitengewone klasse."

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd