Barcelona aan de hand van Messi simpel langs Chelsea

14 maart 2018, 22:42   Bijgewerkt: 14 maart 2018, 23:04

Barcelona heeft zich op gemakkelijke wijze geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Waar de Catalanen in de heenwedstrijd nog behoorlijk veel moeite hadden met Chelsea (1-1), werd de club uit Londen vanavond (woensdag) gemakkelijk over de knie gelegd. Dankzij enkele kunststukjes van de weergaloos spelende Lionel Messi werd er een hoge score neergezet. Via twee goals en een assist van de Argentijnse ster werd de eindstand 3-0.

Ook de 2-0 viel nog in de eerste helft, en opnieuw was er een hoofdrol weggelegd voor de beste speler ter wereld: nadat Cesc Fabregas de bal verspeelde op het middenveld begon Messi aan een snelle dribbel. Uiteindelijk vond hij Ousmane Dembélé, die keihard uithaalde en zo zijn eerste doelpunt voor Barcelona maakte. Tussendoor was Chelsea amper gevaarlijk geweest, alleen Willian had Marc-André ter Stegen getest met een hard schot.

De Duitse keeper, die dit seizoen in goede vorm steekt, had een antwoord op dit schot, en hield vlak voor rust ook een poging van de opgestoomde linksachter Marcos Alonso tegen. Omdat dezelfde Alonso in de blessuretijd van de eerste helft een vrije trap op de paal schoot, gingen de ploegen met een 2-0 tussenstand richting de catacomben voor de pauze. Mede dankzij het houtwerk was er voor de Catalaanse club geen vuiltje aan de lucht.

Met de knappe 3-0 overwinning stelde Barcelona als laatste ploeg een kwartfinaleplaats van de Champions League veilig. De koploper van La Liga doet nog op alle fronten mee, maar bij Chelsea ziet het er een stuk minder rooskleurig uit. De kritiek op Antonio Conte zal verder toenemen, want de huidige nummer vijf van Engeland moet zich nu richten op de FA Cup en het behalen van een plek in de top-4 van Engeland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen