Hughes volgt ontslagen Pellegrino op bij Southampton

15 maart 2018, 00:14

Southampton heeft een opvolger voor Mauricio Pellegrino. Mark Hughes (54) is voor de rest van het seizoen aangesteld. De ervaren manager moet Southampton in de Premier League houden. Southampton maakte de aanstelling woensdagavond laat bekend.

Pellegrino werd maandag op straat gezet als gevolg van de teleurstellende resultaten. Onder zijn leiding wisten The Saints in zeventien wedstrijden slechts één keer te winnen. Southampton staat zeventiende in de Premier League. Een plekje zakken betekent degradatie aan het einde van de rit, en het verschil is maar één punt.

Aan Hughes om degradatie te voorkomen. Hij werd in januari na 4,5 jaar ontslagen bij Stoke City, een belangrijke concurrent voor Southampton. "Ik raak gemotiveerd door deze mooie uitdaging. Het is een geweldige kans om weer bij een club aan de slag te gaan. Ik ken de club goed, heb affiniteit. Ik kon dit niet weigeren", zegt Hughes, die als speler Southampton ook diende, op de website van zijn nieuwe werkgever.

Hughes was in het verleden ook werkzaam bij Blackburn Rovers, Manchester City, Fulham en Queens Park Ragners. "Ik heb ervaring in de Premier League, ik weet wat nodig is om in deze competitie te winnen. Het doel is om te handhaven om volgend jaar weer in de Premier League te spelen, want daar hoort deze club thuis."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen