Van Egmond kritisch: "Bas Nijhuis zou wat meer mogen fluiten"

15 maart 2018, 07:42   Bijgewerkt: 15 maart 2018, 11:19

Bas Nijhuis heeft een standje gekregen over zijn manier van fluiten. De KNVB vindt dat de scheidsrechter in teveel situaties laat doorspelen, waar hij wellicht moet ingrijpen. Eerder al beklaagden spelers zoals Luuk de Jong zich over de wijze waarop de Tukker bij tijd en wijle de fluit hanteert. "Bas zou wat meer mogen fluiten", erkent Dick van Egmond.

De scheidsrechterscoördinator gaat tegenover het Algemeen Dagblad in op de kritiek op Nijhuis. "Andere scheidsrechters zouden misschien weer wat minder moeten fluiten. Zijn manier van wedstrijden leiden is bij ons onderwerp van gesprek", vertelt hij. "Een scheidsrechter krijgt van ons de ruimte om zijn eigen stijl te ontwikkelen, maar hij weet ook dat hij moet optreden als daarom wordt gevraagd."

Volgens Van Egmond zitten sommige scheidsrechters rechts in het spectrum als het gaat om strengheid, terwijl Nijhuis in die vergelijking dan uiterst links zit. Wat het beste is? Van Egmond: "Er is een bepaalde bandbreedte die je kunt opzoeken. Wij spreken arbiters aan als ze daar overheen gaan.''

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen