Heracles had vier kandidaten, drie worden het er niet

15 maart 2018, 07:56   Bijgewerkt: 15 maart 2018, 08:01

Heracles Almelo had vier kandidaten op het oog om de vertrekkend coach John Stegeman op te volgen, maar drie zijn er inmiddels al niet meer in beeld. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is in zijn zoektocht dus al een heel eind, maar witte rook is er nog niet. "Het kan snel gaan, maar we zijn er nog niet", aldus de 'td'. 

"Ik ben dag en nacht bezig, het slokt me op. Maar ik wil op dit moment niets liever. Tot het einde van de transfermarkt zal het niet anders zijn", vertelt hij tegenover TC/Tubantia over zijn eerste weken als opvolger van Nico-Jan Hoogma. "Ik ben sinds 1 maart in functie en het lijkt of de gehele voetbalwereld je dan weet te vinden. Zaakwaarnemers bellen en willen koffiedrinken."

Ook op trainersgebied staat Fledderus voor een pittige uitdaging. "We hebben vier kandidaten, drie worden het niet", legt hij uit. "We hebben er een uitgebreid proces van gemaakt. We hebben niet met Pietje en Klaasje gepraat en gezegd: 'Het was een gezellig gesprek, het klikt, kom maar bij ons'. Directeur Rob Toussaint, ik en Nico-Jan Hoogma als adviseur hebben een profielschets opgesteld en gekeken wie er bij past. Daar hebben we een longlist van gemaakt. We zaten op een lijn."

Daar rolt op termijn dus een nieuwe trainer uit, daarbij ging Heracles niet over één nacht ijs. "We zijn met vier trainers in gesprek gegaan. Dat waren gesprekken van drie tot vier uur, daarna hebben ze zich gepresenteerd aan het bestuur en het deel van de technische staf dat blijft. En ze kregen een casus voorgelegd, zodat wij meer duidelijkheid kregen over hun voetbalvisie. Uit een wedstrijd van Heracles moesten ze beelden halen die bij hun visie past. Dat was heel interessant, daar krijg je een heel duidelijk beeld van."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen