NEC niet blij met Curaçao-oproep voor Alberto: "Raden het af"

15 maart 2018, 08:30

Suently Alberto is opgeroepen voor de oefeninterlands van het nationale elftal van Curaçao tegen Bolivia, maar NEC wil hem liever niet laten afreizen naar de oefenduels. Volgens de koploper van de Jupiler League is het gezien zijn blessuregeschiedenis onverstandig om hem toestemming te geven.

"Alberto is geblesseerd en niet fit. Het lijkt me niet verstandig op dit moment. Hij heeft maanden niet gespeeld. Formeel raden we af hem op te roepen, zodat hij hier aan zijn revalidatie kan werken", vertelt technisch directeur Remco Oversier tegenover De Gelderlander. Sinds begin februari is hij helemaal afwezig met zijn kwetsuur, maar NEC moet hem afstaan als hij inderdaad wordt opgeroepen.

Naar eigen zeggen is Alberto wel wedstrijdfit en ook de bondscoach Remko Bicentini ziet geen reden om de oproep te cancelen. "We hebben een fantastische medische staf en begeleiding. Bij ons kan Alberto het aangepaste programma gewoon volgen. Daar is niets onverantwoordelijks aan. Hij gaat ook niet twee keer negentig minuten spelen tegen Bolivia."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen