KNVB pleit voor kwaliteitseisen voor verbetering van de velden

15 maart 2018, 08:51

De KNVB pleit voor betere kwaliteitseisen van de velden in de Eredivisie. Ook dit seizoen zijn er weer heel wat slechte velden geweest, bijvoorbeeld bij FC Utrecht, en moesten er zelfs duels worden afgelast.

"Het gras stopt met groeien in oktober en in maart begint dat weer. In de tussentijd wordt er op de velden gespeeld en verslechtert de conditie", weet persvoorlichter Daan Schippers in het Eindhovens Dagblad. Toch ziet de voetbalbond wel een oplossing: hybride velden. Dat zijn natuurgrasvelden die voor een deel uit kunstvezels bestaan. SC Cambuur wil in het nieuwe veld voor deze vorm kiezen, bijvoorbeeld.

"Veel clubs zijn al van plan om over te stappen op die hybride velden. In dat geval zijn wij er voorstander van om met hen kwaliteitseisen af te spreken. Daarnaast pleiten we op dit gebied ook voor betere kennisdeling met de clubs", aldus Schippers.

Volgens John Hendriks, die met zijn bedrijf Hendriks Graszoden een groot aantal binnen- en buitenlandse clubs van een grasmat heeft voorzien, is het vooral een kwestie van geld. "Had geld geen rol gespeeld, dan waren enkele matten waarschijnlijk al eerder vervangen. Clubs zullen na de vrij zachte winter hebben gedacht dat hun mat, die er al vrij slecht aan toe was, die zachte winter nog wel kon overleven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen